Rijeka remizirala protiv Salzburga i stigla na korak do Lige prvaka!

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Salzburga 0:0 izborivši plasman u play-off Lige prvaka zahvaljujući golu u gsotima u prvom susretu (1:1). Rijeka je stigla na korak od najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu nakon teških 90 minuta protiv austrijskog prvaka.

Rijeka je pritisnula odmah na početku. Uz nekoliko opasnih akcija valja istaknuti, udarac Kvržića u petoj minuti kojega je zaustavio vratar Salzburga.

U 11. minuti Ristovski je na desnoj strani izbacio Mišića, ali i njegov pokuša obranio je Walke.

Nakon pokušaja Bradarića s jedne strane u 17. minuti, odnosno Minamina s druge strane u 20. minuti Rijeka je još kratko vrijeme pritiskala, a onda je Salzburg proigrao.

U 32. minuti Berisha je opasno pucao u završnici s ruba kaznenog prostora, a lopta je otišla pored gola što je ujedno bila najveća prilika za goste.

U 46. minuti Vešović je oduzeo jednu loptu i u punom sprintu pretrčao cijeli travnjak, ali njegov udarac u bliži kut obranio je vratar Salzburga.

Na drugoj strani udarci Hwanga i Minamina nisu imali dovoljno snage odnosno preciznosti. Salzburg je u završnici krenuo na sve ili ništa.

U 78. minuti Haidara je pokušao s 20 metara, lopta je otišla pored gola. U 82. minuti bljesnula je Rijeka. Ristovski je pobjegao po desnoj stran, odigrao povrantu loptu za Gorgona koji je promašio gol u sjajnoj situaciji.

You may also like...