Scoria: “Dinamo će na Kantridi biti Porto!” Sviđa mi se ta izjava.

Za sutrašnji derbi između Rijeke i Dinama na Kantridi vlada veliko zanimanje. U riječkom nogometnom prvoligašu, zbog velikog broja prodajnih mjesta, ne znaju točan broj prodanih ulaznica. Ali prema informacijama s kojima raspolažu na nekim od tih prodajnih mjesta ulaznica više nema. Momčad se za sutrašnji dvoboj pripremala na treninzima zatvorenim za javnost. Elvis Scoria želio igrače zaštiti od euforije koja je zavladala Kvarnerom.

Mi bi radije pričali sutra na terenu. Pustimo izjave uoči utakmice, a onda sutra to bude neka druga priča. Ne želim da tenzija uoči susreta isprazni igrače. Želim da od prve minute budu koncentrirani i spremni. Dinamo ima naglašenu individualnu kvalitetu i tako smo se spremali ovaj cijeli tjedan. Gledao sam ih protiv Osijeka i Porta. Dvije su to različite utakmice, u jednoj su dominirali, u drugoj bili u podređenom položaju. Ali ne može neka prethodna utakmica biti putokaz za slijedeću, kako nama tako ni njima. Riječ je o specifičnom susretu koji će u svom tijeku zahtijevati reakciju. Koliko si sposoban čitati utakmice i prilagoditi se, toliko si uspješan. Sviđa mi se ova izjava kako će na Kantridi oni biti Porto, rekao je Scoria uz zagonetni osmjeh ne objasnivši što mu se to u izjavi Dinamova napadača Duje Čopa svidjelo.

O sastavu Scoria nije želio govoriti. Ono što je izvjesno u početnu se postavu vraća Mujanović, a o ostalim će kadrovskim rješenjima, zbog manjih ozljeda o kojima Scoria također nije želio govoriti, odluka pasti pred sam početak susreta.

Najvjerojatniji sastav: Lisjak – Datković, Knežević, Neretljak – Mujanović, Kreilach, Močinić (Vranješ), Weitzer, Čaval – Cesarec, Benko.

Osvrnuo se Scoria i na novinarsko pitanje o stanju travnjaka. Terenu ćemo se prilagoditi, kakav bude nama bit će i njima. Nema tu alibija. Problem stvara pijesak kojega bi trebalo maknuti. Ova šljaka nije adekvatna za odigravanje utakmica, završio je Scoria.

Razmišljanja iz riječke svlačionice prenio je povratnik u momčad Goran Mujanović. Dinamo je favorit, ali je nas jedanaest na njih jedanaest. Zapravo, nas će s navijačima biti dvanaest. Vjerujem u dobru našu igru i da ćemo demantirati Čopovu izjavu kako će oni na Kantridi biti Porto i da ćemo na kraju utakmice slaviti. Jedva čekamo da počne, rekao je Mujanović.

Iz riječkog prvoligaša još jednom pozivaju sve da sutra na Kantridu, zbog sigurnosnih razloga, dođu dva sata prije početka. Uoči utakmice pripremljen je bogat zabavni program. Kako bi doprinijeli navijačkom ugođaju pozivaju se svi da na tribine dođu u bijelim majicama. (radio rijeka)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)