Uskršnji poklon navijačima Rijeke

belupoUtakmica Rijeke i Slaven Belupa počela je minutom šutnje za nedavno preminulog Roberta Komena (dopredsjednik HNS,predsjednik Udruge prvoligaša, dopredsjednik i član uprave NK Rijeka i bivši predsjednik kluba) kojem je riječka publika zahvalila za sve što je napravio velikim aplauzom. Gosti na tribinama bili su Hrvatska vaterpolo reprezentacija, rukometni klub Zamet, vaterpolo klub Primorje, i stalna podrška, igrači i stožer NK Pomorac.
Pred oko 3500 gledatelja na kišom okupanoj Kantridi Rijeka si je dala puno truda. Utakmica je konkretno počela i odmah su viđene promjene novog trenera Keka, već u 4. minuti kada se Benko u prilici posklizuje i biva kratak na loptu koju mu je uputio Kreilach. U 10. minuti nakon ubačaja Cesarca Alispahić šalje loptu preko gola. U 13. minuti Benko prodire sa desne strane i puca ali pored gola. U 15. minuti Alispahić zamalo kratak, a u 20. ubačaj Mirzyevskog iz blizine Cesarec šalje preko gola.

Redaju se prilike domaćih i u 22,30, 37. minuti ali Benko i Cesarec ne uspjevaju zatresti mrežu gostujućeg golmana Rodića. U 38. minuti konačno do zasluženog vodstva domaće dovodi Leon Benko prebacujući loptu preko istrčalog golmana Slaven Belupa – 1:0.

Prilika je bilo i u 44. i 45. minuti kad je Alispahić skoro zatresao mrežu.

Nakon odmora 2. poluvrijeme opet prilikom otvara Benko u 48. minuti, a dvije minute kasnije i prva konkretna prilika gostiju kad Glavica na ubačaj Marasa upošljava golmana Mancea koji sigurno brani. Odličnom igrom domaćini tijekom cijele utakmice pokazuju nadmoč pred začudo nekonkretnim Koprivničanima. U 54. minuti još jedna prilika za Rijeku kada odličan Alispahić pokušava dodati za Kreilacha. Golman Rodić proklizava i promašuje loptu koju spašava branič gostiju u posljednjem trenutku. Minutu kasnije udarac Brezovca sa otprilike 20 metara ide preko gola. U 60. minuti ubačaj sa desne strane Jugovića,a Cesarec s linije peterca šalje loptu preko gola. U 73. minuti s ruba kaznenog prostora Škarabot puca, golman Rodić odbija do Cesarca koji s nekoliko metara ne uspjeva zatresti mrežu.

U 77. minuti brza kontra, ubačaj na koji iz drugog plana naliječe Mujanović čiji udarac Rodič šalje u korner. U 82. minuti nakon ubačaja Mirezyjewskog jedan odbrambeni igrač gostiju glavom dotiče loptu koju na drugoj vratnici dočekuje Benko i sigurno šalje u mrežu – 2:0.

Nažalost, u 89′ domaći si bespotrebno kompliciraju utakmicu. Griješi Neretljak a Novinić sigurno sa 5 metara šalje loptu u mrežu 2:1.

U sudačkoj nadoknadi Cesarec se dva puta mogao proslaviti ali golman Rodić nakon prvog udaca pored gola, drugi udarac brani.

Velikim pljeskom nakom posljednjeg sučevog zvižduka nagraÄ‘eni su igrači Rijeke koji su bodovno dostigli Lokomotivu ali radi gol razlike zauzimaju treće mjesto. (L.Slama – Rijeka Danas)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)