Atlantic cup: Rijeka – Aarhus 1:2

Nogometaši Rijeke poraženi su od danskog Aarhusa u prvoj utakmici skupine A na Atlantic cupu. U zanimljivom ogledu Riječani su se prekasno probudili da bi izbjegli poraz, ali raduje činjenica da su dodatan impuls u nastavku dali mladi igrači.

Igrala se 74. minuta kada je Bradarić sjajno izbacio Mitrovića na desnoj strani. Uslijedio je oÅ¡tar prizeman ubačaj i Ristovski je bio na pravom mjestu – 1:2.

Bila je to potvrda dobrog perioda riječke igre koji je krenuo nakon što je Aarhus 55. minuti stigao do vodstva 2:0. Pedersen je ostao sam nakon ubačaja s desne strane i poentirao.

Rijeka je prije drugog gola suparnika imala izglednu priliku, ali snažan udarac Pavičića obranio je vratar Jovanović

U 62. minuti Kvržićev udarac završio je u bloku, dvije minute kasnije odličan pokušaj Gomelta prošao je pored vratnice.

Rijeka je pritisnula u završnici, ali danska momčad uspjela je sačuvati prednost.

U prvom poluvremenu najzanimljiviji detalj dogodio se u posljednjim trenucima. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca uslijedio je kontakt Župarića i Spelmanna i glavni sudac pokazao je na bijelu točku. Sana je preuzeo odgovornost i matirao Slugu.

Prvi dio ponudio je puno trke i želje, ali bez previše prilika i ideje u završnici na obje strane.

Danska momčad zaprijetila je u osmoj minuti. Nakon jedne nespretnosti u obrani Rijeke, Ankersen je odigrao za Sanu koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali završnica nije bila precizna.

U 12. minuti Kvržić je pronašao Puljića koji nije dobro zahvatio loptu u kaznenom prostoru. Četiri minute kasnije pokušaj Spelmanna otišao je preko gola, a u 30. minuti Rijeka se još jednom našla u prilici.

Heber se izborio za loptu pored Mikanovića i nakon neuspješnog ubačaja, odigrao je za Dangubića čiji je snažan udarac završio u bloku.

Pet minuta kasnije snažan udarac Kvržića otišao je iznad grede, a u 37. minuti Mavrias je sjajno ubacio prizemnu loptu, ali Puljićev pokušaj iz blizine u kontaktu s danskim braničem otišao je preko gola.

Najveću priliku prvog dijela Rijeka je imala u 39. minuti. Kvržićev ubačaj s desne strane stigao je do Puljića koji se našao u odličnoj poziciji u kaznenom prostoru, ali i ovoga puta lopta je pogodila braniča Aarhusa.

You may also like...