Dogovorena suradnja Rijeke i Juventusa

Još jedan veliki dan za riječki nogomet. Čelnici nogometnog prvoligaša predvođeni budućim predsjednikom Damirom Miškovićem i aktualnim Robertom Komenom boravili su danas u Torinu. S vodećim ljudima talijanskog nogometnog velikana Juventusa, obavili su prve razgovore vezane uz suradnju dvaju klubova.

Današnji smo sastanak iskoristili kako bi naše domaćine upoznali s promjenama koje su se na Kantridi događale u posljednje vrijeme. Predočili smo im našu sadašnju situaciju i naše želje kako bi klub u budućnosti trebao izgledati. Ugovor bi i formalno trebao biti potpisan u roku od mjesec dana. To je sada tehničko pitanje za djelatnike dvaju klubova, izvijestio je iz Torina Mišković.

Dogovorena suradnja Rijeke i Juventusa

Suradnja bi prema danas dogovorenom obuhvaćala sve segmente kluba, od morčića do prve ekipe.

Sigurno da nama Juventus može više pomoći nego mi njima i da mi možemo više naučiti od njih nego oni od nas. Naši će treneri iz omladinskog pogona dolaziti ovdje u njihov kamp upoznavati se s najnovijim metodama rada. Veliki posao čeka Srećka Juričića koji sa svojim kolegom Marottom treba vidjeti kako nam Juventus može pomoći u nadolazećem prijelaznom roku. Počeli smo ispunjavati obećano, ali pomalo. Ništa ne ide preko noći, kazivao je Mišković, s pravom ne skrivajući zadovoljstvo.

Zadovoljstvo je još i veće kad smo vidjeli kako su nas ovdje primili. Kao da smo došli iz Reala iz Madrida. Osim direktora Beppea Marotte, Gianluce Pessota i Maurizzia Lombardija s kojima smo razgovarali, došao nas je pozdraviti i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli. Pokazali su nam njihov trening kamp koji je zaista fascinantan. Posjetili smo i prvu momčad, porazgovarali s Pirlom i suigračima, iznosio je Mišković svoje dojmove.

Prvi predstavnici Juventusa na Kantridi bi se mogli pojaviti već iduće srijede na Jadranskom derbiju. U nešto više od godinu dana riječki nogometni prvoligaš je od Velike Kladuše i suradnje s bosanskohercegovačkim drugoligašem Krajišnikom, došao do Torina i suradnje s nogometnim velikanom poput Juventusa. Priča kao da je stvarana u Hollywoodu.

Izvor: Radio Rijeka

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)