‘Ekipa izbacuje pojedinca’

Junori Rijeke ove sezone voze na mlazni pogon. Pod vodstvom trenera Renata Pilipovića i Elvisa Brajkovića Rijeka je vodeća momčad prvenstva nakon 12. kola. 9 pobjeda, 2 remija i samo jedan poraz.  San o naslovu prvaka? Svakako, pogotovo jer je to cilj koji Rijeka nikad nije ostvarila. 

Liga je jaka. Ove sezone i dalje 16 članova. Na vrhu velika gužva. I slično kao i kod 1.HNL ističu se najjače hrvatske momčadi. Lokomotiva, Hajduk, Split, Dinamo s time da je ove sezone vrlo jaka i Istra 1961 koja je na trećem mjestu.

No Rijeka ima i još jednog lidera. Na ljestvici strijelaca ističe se, s 13 pogodaka, 18 – godišnji Filip Dangubić. Od 36 postignutih golova gotovo više od trećine postigao je centarfor Rijeke.

No povod za ovaj razgovor bio je susret prošlog kola. Rijeka je naime ugostila Osijek. Pobijedila 6:1, a Dangubić je na toj utakmici, što je zaista raritet, postigao 5 golova. Još je jedan Osijeku postigao Postonjski.

No skromni Filip nam je nakon treninga u utorak ujutro, na opasku o takvom golgeterskom učinku, samo spomenuo:

Mislim da cijela ekipa odlično radi ne samo ja. To je rezultat jednog dugotrajnog rada i kvalitetnih treninga od 7. mjeseca. Dobro smo se uigrali, dobra je atmosfera u svlačionici i taj rezultat je posljedica toga. Najbolji strijelac? Ekipa izbacuje pojedinca i kad radimo timski, to je jedini put. 

No ipak 5 golova u jednoj utakmica se ne događa svaki dan?

Bio sam jednostavno dobro raspoložen i uoči utakmice i zapravo cijeli tjedan. Imao sam dobar osjećaj a trener je vjerovao u mene. Na kraju – bolje nije moglo. 

Lijepo gol dao je i Postonjski koji je uzeo loptu na centru, nanizao par igrača i pogodio gol s više od 25 metara.

Svakako. Ali i cijela ekipa je igrala dobro. Igrali smo dominantno, a već na poluvremenu smo imali 4:0, pa se moglo lakše i ljepše igrati. A onda su došli i lijepi golovi. 

Cijela priča mogla bi završiti i povijesnim trofejem. Iako je puno do kraja prvenstva, spominje li se uopće titula?

Moram biti iskren da od samog početka samo razmišljao o naslovu prvaka. Zapravo nikad nismo ni bilo nešto posebno blizu. Znam da imamo dobru ekipu, dobru generaciji i ove godine možemo puno napraviti i u prvenstvu i u Kupu.  Imamo i odlične trenere Brajkovića i Pilipovića koji jako dobro funkcioniraju zajedno i te se dobro i nadopunjuju. Ali imamo i dosta treninga s individualnim trenerima i to nam dosta pomaže. Rezultat svega toga je ovaj naš rezultat. 

Uskoro će Filip Dangubić, zajedno s Rikardom Bagadurom i Ed – Kevinom Kokorovićem na put u Rovinj. Tri dana priprema s prvom ekipom.

To mi je zaista velika nagrada, ali i motiv više da nastavim ovako raditi i da još više uložim u sebe i da se još više trudim na treninzima. 

Prvu momčad naravno prati, gleda i cijeni.

Odlično igraju. Dobra ekipa i dobar trener. Naravno da ih stalno pratim. Zaslužili su.

Najdraži gol i dalje nema.

Veselim se svakom golu jednako i svaki gol proživljavam emotivno.

Već za vikend nova utakmica. Zagreb u gostima.

Idemo po potvrdu tog prvog mjesta. To nam je jedan od najvažnijih susreta ove sezone. Još kroz tjedan igraju i naši rivali Dinamo i Hajduk. Nadam se da će nam se sve posložiti – zaključio je Filip Dangubić.

Foto: NK Rijeka

 

You may also like...