Feyenoord TV o stadionu Kantrida

Ekipa Feyenoord TV-a boravila je tjedan dana uoči utakmice UEFA Europa lige između Rijeke i Feyenoorda u gradu na Rječini kako bi pripremila reportažu o nadolazećem euro-suparniku. Uz priču o klubu i gradu saznali su i za projekt izgradnje novog stadiona Kantrida koji ih je posebno zaintrigirao i kojem su posvetili veliku pozornost.

Kroz razgovore s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem, gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, zamjenikom sportskog direktora Ivanom Manceom te Ivanom Volarićem i Koradom Vujnovićem, novinarima koji prate klub na dnevnoj razini, objavljena je reportaža na službenim stranicama Feyenoorda koja podsjeća na stogodišnju povijest stadiona podno legendarnih stijena.

U priči o staroj i novoj Kantridi, novinari nizozemskog kluba ističu činjenicu da je riječ o stadionu koji je CNN uvrstio na popis deset najneobičnijih nogometnih stadiona, te apostrofiraju prekrasan sklad stijena i mora što cijelom stadionu daje poseban šarm. Također, nizozemski novinari upozoravaju da će, zbog početka gradnje novog stadiona koji je predviđen za prve mjesece 2015. godine, utakmica Rijeke i Feyenoorda biti jedan od posljednjih europskih derbija na Kantridi te da bi „novi stadion na povijesnom mjestu“ trebao niknuti 2016. godine.

Video prilog možete pogledati u nastavku dok se izvorna reportaža nalazi na linku http://www.feyenoord.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/het-sprookje-van-hnk-rijeka

You may also like...