Inter – Rijeka 0:3, bijeli uvjerljivo do pobjede

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Inter u utakmici 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Izabranici Matjaža Keka upisali su treću uzastopnu pobjedu zaredom slomivši otpor domaćina u ranoj fazi utakmice.

Rijeka je prijetila već na samom otvaranju. U drugoj minuti Acosty je primio loptu u kazneno prostoru i ostao sam pred vratima Intera. Nogometaš Rijeke pokušao je zaobići vratara, a nakon udarca lopta je otišla u korner.

Nakon kornera, loptu je primio Čolak, ali nakon udarac uslijedio je samo novi korner za bijele. Rani pritisak Rijeka je naplatila u dvije minute i odlučila pobjednika.

U 11. minuti Zuta je izveo aut, Grahovac je propustio loptu za Pavičića koji je prekrasnim udarcem lijevom nogom poslao loptu u mrežu – 0:1.

Samo minutu kasnije Bradarić je sjajno izbacio Hebera koji je primio loptu u kaznenom prostoru i poentirao – 0:2.

Inter nije uspijevao pronaći način kako parirati rastrčanoj Rijeci koja je uglavnom boravila na polovici Intera. U 29. minuti Zuta je odigrao za Hebera koji je smirio za Acostyja, ali udarac s ruba kaznenog prostora otišao je uz vratnicu.

Prvi konkretniji potez Intera stigao je u 40. minuti, lijep udarac Zulima s ruba kaznenog prostora otišao je pored gola.

Inter je krenuo angažiranije u nastavak, ali osim nekoliko opasnih ubačaja koji nisu stigli do cilja, prva prilika stigla je u 60. minuti. Andrić je krenuo sam prema Slugi, ali riječki vratar odlično je reagirao i sačuvao mrežu.

U 64. minuti nova prilika za Inter. Visoka lopta Postonjskog u kazneni prostor stigla je do Andrića čiji je udarac zavrÅ¡io u bloku Rijeke. Nakon kornera lopta je ponovo “Å¡etala” pred golom Rijeke, ali bez rezultata.

I kada Inter nije uspio realizirati prilike uslijedila je kazna. Heber je povukao kontru, donio loptu do kaznenog prostora Intera i odigrao za Acostyja koji je bio precizan – 0:3.

You may also like...