Kramarić u AZ Alkmaaru?

Izgleda da bi priča o transferu Andreja Kramarića mogla završiti prije isteka ovog prijelaznog roka. U nizu zainteresiranih klubova iskočio je AZ Alkmaar, predstavnici nizozemskog kluba stupili su ovih dana u izravni kontakt s Rijekom i načelno dogovorili uvjete Kramarićeva transfera. Jasno da nitko ništa ne želi reći, čak ni uvijek otvoreni Joža Kramarić:

– Nitko nas iz Rijeke nije kontaktirao, čuo sam za interes Alkmaara iz drugih izvora. Moram reći da se za Andreja zanima velik broj klubova, i to ne samo nizozemskih. Ne znamo Å¡to Rijeka želi! Ako Rijeka želi nezadovoljnog igrača, dobro!, poručuje znakovito otac Andreja Kramarića.

Stariji Kramarić aludira na relativno nisku plaću (55.000 eura godišnje) i klauzulu o fiksnoj odšteti (2 mil. eura), koja se različito tumači po dolasku Kramarića iz Dinama. Nešto se mora promijeniti u poslovnim odnosima Rijeke i Kramarićevih, dobar transfer najbolje je rješenje!

Prema neslužbenim informacijama, Rijeka i Alkmaar načelno su dogovorili visinu odštete u realnim okvirima, negdje oko 2,5 milijuna eura. Iznos se kreće u okvirima platežne moći nizozemskog kluba, a uvijek postoji mogućnost dogovora oko naplate idućeg odštetnog zahtjeva. Ako Kramarić iduće sezone odjene dres momčadi koju trenira Marco van Basten, Rijeka će već ovog ljeta ostvariti rekordan transfer.(sportcom.hr)

You may also like...