Kreilach ide u Union Berlin

Naš vrijedni veznjak Damir Kreilach potpisao je trogodišnji ugovor s ambicioznim njemačkim drugoligašom Unionom iz Berlina. O svom odlasku u nove pobjede Damir je rekao: „Igrač sam HNK Rijeke od malih nogu, Rijeka je moj dom. Znao sam da će jednog dana doći vrijeme da krenem dalje. Teško mi je što napuštam Kantridu ali idem u Njemačku gdje sam uvijek želio nastaviti igrati. Igranje u Njemačkoj je veliki izazov i oduvijek je bio moj san. Dugo poznajem Roberta Punčeca, bivšeg igrača Varteksa koji za Union Berlin igra od 2012. godine, te mi je puno pričao o klubu i njihovom načinu rada. To je samo učvrstilo moju odluku te se jako veselim zaigrati u drugoj Bundesligi. Zahvaljujem svima u mom klubu koji mi je sve dao – HNK Rijeci, mojim suigračima, stručnom stožeru, svim trenerima Škole nogometa koji su sudjelovali u mom nogometnom odrastanju, kao i vjernoj Armadi, vjerujem da ću se jednog dana vratiti“.

Kreilach ide u Union Berlin

Kreilach ide u Union Berlin

O dolasku željenog pojačanja u klub trener Union Berlina, Uwe Neuhaus je komentirao:„Intenzivno smo radili na dovođenju zadnjeg veznog igrača i u ranoj smo fazi obratili pozornost na Damira Kreilacha. Za tu smo poziciju tražili kreativnog i borbenog igrača koji može usmjeriti momčad na terenu. Damir je pokazao sve te karakteristike i tijekom nekoliko utakmica na kojima smo ga pratili uživo nametno se kao naš izbor broj jedan. Iznimno sam zadovoljan što smo uspjeli realizirati ovaj transfer“.

Sportski direktor Srećko Juričić o odlasku Damira je rekao: Za svakog igrača u Hrvatskom nogometu dođe trenutak kada je za njegov razvoj bolje da se okuša u stranom klubu. Od srca mu želimo da se u nastavku karijere profesionalno razvije, kako bi se jednog dana u Rijeku vratio kao igrač obogaćen za jedno inozemno  iskustvo.

Damir Kreilach je rođen u Vukovaru, a sa šest godina je počeo trenirati nogomet u NK Opatiji. Na poziv Borisa Pučića, 2000. godine počeo je igrati u mlađim uzrasnim kategorijama HNK Rijeke, da bi 2008. godine debitirao u seniorskom sastavu. Zadnjih je godina postao nezamjenjiv član Rijekine prve postave igrajući najčešće na poziciji zadnjeg veznog igrača. U upravo završenoj sezoni Kreilach je odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova.

Svojim boravkom na Kantridi Damir je ostavio dubok trag, osvojivši naša srca svojim veselim duhom, nasmijanim licem, požrtvovnošću i ostavljanjem srca na terenu. Sigurno je da će nam nedostajati  ali HNK Rijeka mu od sveg srca  želi puno uspjeha u nastavku karijere.

You may also like...