Remi Rijeke i Slavena: Burila zaštitari spašavali od bijesnog Keka

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Slaven Belupa (0:0) na gostovanju u Koprivnici u utakmici 16. kola MAXtv Prve lige. U tvrdoj i teškoj utakmici Rijeka nije uspjela doći do važna tri boda koja bi joj donijela osam bodova prednosti pred Dinamom na vrhu ljestvice. Utakmicu je obilježila lakrdija od suđenja Andreja Burila čiji se kriterij najbolje može sažeti u omjeru dosuđenih prekršaja 28:4 protiv Rijeke (!?) U samom finišu utakmice protiv ‘bijelih’ su dosuđena i dva nepropisna izvođenja auta. Nakon što je ‘bijele’ napunio žutim kartonima pa će dosta igrača morati pauzirati iduću utakmicu, Burilo je show nastavio i nakon završetka utakmice crvenim kartonom za Andrijaševića koji će zbog toga vjerovatno morati preskočiti i derbi u Maksimiru. Prije toga je s klupa isključen i Mance, a sve je završilo burnim reakcijama Keka i navijača s tribina pa su Burila na kraju zaštitari odveli u svlačionicu.

Rijeka u prvom poluvremenu nije uspjela razviti svoju prepoznatljivu igru. Slaven je bolje krenuo u utakmicu, dva pokušaja Savića (5′, 8′) ukrotio je Prskalo. Najbolja prilika na otvaranju utakmice stigla je u osmoj minuti. Heber se oslobio na rubu kaznenog prostora i jak udarac Prskalo je uspio izbiti u korner.
Nakon toga obje momčadi nisu uspjele stvoriti konkretniju priliku, a ubačaji iz kuta s obje strane nisu dali rezultata.

Rijeka je zaprijetila 31. minuti, Vešović se izborio za poziciju i potegnuo s dvadesetak metara, a Blažević je uz manje probleme izbio loptu u korner.

Najveća prilika u prvom dijelu stigla je u 40. minuti. Savić je gurnuo loptu pored Eleza i pobjegao u kontru. Iz pozadine je stigao Ivanovski, Savić ga je proigrao, a udarac iz stopostotne prilike otišao je iznad grede.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika na obje strane. Pokušaj Hebera (59′) i Andrijaševića (63′) nisu previše namučili vratare.
Slaven je u nekoliko navrata stigao pred gol Rijeke, ali nedostajao je završni pas tako da su svi pokušaji završili u riječkom bloku.

U 75. minuti Andrijašević je pobjegao po desnom boku i ubacio, Čanađija je ostao sam na sedam metara, ali jednostavno je nedostajalo preciznosti u završnici.

Piše: RijekaDanas

You may also like...