Rijeka pobijedila Lokomotivu i preuzela drugo mjesto!

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 3:0 u utakmici 17. kola Hrvatski telekom Prve lige skočivši na drugo mjesto na ljestvici. Rijeka je upisala desetu uzastopnu pobjedu protiv Lokomotive u prvenstvu na domaćem terenu. Za bijele ovo je jedno bila sedma uzastopna pobjeda, peta u prvenstvu uz dvije u Kupu.

Igrala se 77. minuta utakmice. Heber je u suradnji s Grahovcem izgirao obranu Lokomotive i ušao u kazneni prostor. Brazilski napadač je naštimao nišanske sprave i sjajno pogodio suprotan kut za vrhunsku završnicu – 3:0.

Rijeka se tako na najbolji način oprostila od domaće publike u posljednjem susretu na Rujevici u 2018. godini. Uz malo mirnoće u završnici bijeli su mogli i uvjerljivije slaviti.

Nakon nekoliko minuta utakmice, Rijeka je polako preuzela kontrolu. Udarac Hebera u devetoj minuti s 25 metara najavio je riječki pritisak koji je okrunjen u 13. minuti.

Kvržić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Heber je bio najviši i poentirao – 1:0.

Lokomotiva je na drugoj strani pokušala preko Krstanovića (12′) i Drožđeka (17′), ali bez uspjeha.

Rijeka je odličnu situaciju imala u 21. minuti. Čolak je sjajno gurnuo za Kvržića koji je pokupio loptu i ušao sam u kazneni prostor. Iako se otvarala pozicija za udarac, Kvržić je pokušao proigrati Hebera, ali lopta je otišla iza leđa brazilskog napadača.

Samo dvije minute kasnije, nakon odličnog ubačaja Lončara iz kornera, Gorgon je pucao s 11 metara, ali pokušaj je blokiran.

Lokomotiva se pokušala vratiti, nekoliko akcija mirisalo je opasnost po riječki gol, ali nije bilo ideje u završnici. Drožđek je propustio iskoristiti brojčanu prednost u jednoj obećavajućoj akciji, u 32. minuti Krstanović je pokušao spustiti loptu, ali bez uspjeha.

Lokomotiva je bila konkretnija na otvaranju drugog dijela, iako je Rijeka imala najveću priliku u tom periodu. U 50. minuti Kvržić je ubacio, Čolak prenio loptu, a Heber je ostao sam čiji udarac glavom brani Grbić.

U jeku pokušaja Lokomotive, Rijeka je stigla do drugog gola. Čolak je potegnuo sa 16 metara, Grbić obranio, a Kvržić natrčao s desne strane i iz kuta poentirao – 2:0.

U 66. minuti Gorgon je povukao kontru i odigrao za Čolaka čiji je udarac obranio Grbić. Lopta se odbila prema golu, ali Kolinger je izbio loptu spasivši gol.

Lokomotiva je pokušala preko Krstanovića (70′) čiji je udarac otišao preko grede, tri minute kasnije Raspopović je lijepo ubacio, Čolak dobro pucao glavom, ali Grbić je odlično reagirao.

You may also like...