Rijeka pobijedila Varaždin i skočila na četvrto mjesto

Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 3:1 u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a.

Rijeka je stigla do druge pobjede nad Varaždinom ove sezone i ujedno skočila na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti utakmice. Marin je ubacio iz slobodnog udarca, a Selahi je odbijenu loptu uspio proslijediti za Veigu. Desni bek Rijeke odlično se okrenuo iu ubacio, a upravo je Selahi odličnom reakcijom ljevicom skrenuo loptu u mrežu – 1:0.

Gol je stigao u najboljem mogućem trenutku za bijele.

Rijeka je prvu priliku imala u osmoj minuti. Prince je ubacio, Obregon kratko smirio loptu u kaznenom prostoru, a Veiga snažno pucao, ali Zelenika je bio spreman.

Udarac Marina u 11. minuti završio je u bloku, bila je to svojevrsna onoga što slijedi, budući da je nekoliko udaraca u prvom dijelu završilo u varaždinskom bloku.

Varaždin je prijetio u 14. minuti škaricama Šege, te akcijom u 17. minuti. Banovac je ubacio s desne strane, a udarac Drožđeka Labrović je zaustavio odličnom reakcijom

Varaždinska obrana blokirala je i udarac Marina u 18. minuti, a Rijeka je odličnu priliku imala samo minutu kasnije.

Obregon je primirio jednu visoku loptu u kaznenom prostoru i spustio za Princea koji je s 12 metara u sjajnoj poziciji pucao snažno, ali direktno u vratara Zeleniku.

Uslijedili su udarci Marina (26′) i Selahija (31′), te odlična prilika za goste, ali udarac Banovca u srcu kaznenog prostora odlično je obranio Labrović.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Jankovića (42′), te odličnu akciju u 43. minuti. Sjajna lopta Dilaverea u prostor za Princea koji je odigrao povratno dodavanje, ali Janković nije uspio zahvatiti loptu. Ipak, Rijeka je na poluvrijeme otišla s prednošću.

U 49. minuti lijep prodor Marina koji je odigrao loptu u sredinu, Prince je uspio pucati ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko gola.

Varaždin je brzo odgovorio s dva opasna ubačaja i lijepim prodrom Teklića, ali rezultat se nije mijenjao.

I onda je u 53. minuti krenula riječka bura na terenu. Janković je sjajno iščeprkao loptu i gurnuo prema Obregonu koji je iskoristio neporeznost obrane Varaždina. Napadač Rijeke sjurio se prema golu i sjajno proigrao Princea kojem je preostalo plasirati loptu u mrežu – 2:0.

U 57. minuti Prince je izborio slobodan udarac. Banda je izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored svih u kaznenom prostoru i završila u mreži – 3:0!

Varaždin je krenuo na sve ili ništa. U 64. minuti uslijedila je velika gužva pred golom Rijeke. Labrovićeve obrane i nekoliko blokiranih udaraca spriječili su Varaždince da se vrate u utakmicu.

U 89. minuti Jelenić je nakon kornera poentirao glavom i postavio konačan rezultat – 3:1.

You may also like...