Rijeka – Prestatyn Town 5:0

Nakon četiri godine čekanja, Rijeka je ponovo igrala europsku utakmicu, a protivnik je bio velški Prestatyn Town FC. Iz nekoliko razloga, veći je dio nogometnih prijatelja očekivao visoku pobjedu Bijelih, koja je i ostvarena. Rijeka je pokazala visoku dozu agresivnosti, borbe i trke te sa 5:0 bez većih problema svladala svima simpatične goste. Trostruki strijelac bio je Leon Benko, a po jedan pogodak postigli su Vedran Jugović te Damir Zlomislić.

Pobjeda je ostvarena pred odlično popunjenom Kantridom (službene brojke još nema), a za mnoge je uzvrat čista formalnost. No, vjerujemo kako će trener Kek dati priliku manje korištenim igračima te kako pobjeda na gostovanju također neće biti upitna. Uzvratna utakmica igra se 25. srpnja.

Svoje mišljenje o jučerašnjoj utakmici, rezultatu i igri možete podijeliti s forumom, a ukoliko ste pratili dvoboj, tema za ocjenjivanje glavnih aktera također je otvorena.

Možda i važnija vijest je ona vezana za 3. pretkolo Europske Lige. Naime, danas će se održati ždrijeb trećeg pretkola, u kojem nijedan od tri hrvatska predstavnika nema epitet nositelja skupine. Rijekini mogući protivnici su NK Olimpija/MŠK Žilina (1. ut. 3:1), AS Saint-Étienne, Anorthosis/Gefle IF (3:0), Stuttfart, Strømsgodset TF/Debreceni (2:2) te SK Rapid Wien.

Izvlačenje možete pratiti uživo, a ono počinje u 13h po našem vremenu.

You may also like...