Skupština 19. ožujka

I dok se euforija oko spasa kluba na Kvarneru ne stišava, budući i sadašnji predsjednik kluba Damir Mišković i Robert Komen, dvojac koji će ubuduće zajedničkim snagama voditi riječkog prvoligaša, dane provode u gotovo neprekidnom radnom druženju.

Skupština kluba na kojoj će se formalizirati dobar dio točaka iz netom potpisanog sporazuma održat će se u ponedjeljak 19. ožujka. Slučajno ili ne, dva dana pred 112. Jadranski derbi klub će dobiti novu upravu.

Skupština mora odraditi ono što je njena zadaća po klupskom statutu. Mi sada raspravljamo financijsku i operativnu strategiju za razdoblje nakon skupštine pa do lipnja. A potom i do kraja ove i za slijedeću godinu. Imamo financijske okvire i razmatramo što se i u kolikoj mjeri u njih uklapa. Diskutiramo i o budućoj metodologiji rada koja će biti više korporativna, a ne metodologija sportskog društva, kratko je i prilično uopćeno priopćio predsjednik Komen.

NK Rijeka: Skupština 19. ožujka

Pojednostavljeno, glavna preokupacija novih ulagača je stabilizirati klub, preustrojiti ga ili bolje rečeno ustrojiti ispočetka i postaviti nove, svijetu već odavno poznate norme rada i ponašanja. Vremena u kojima nitko za ništa nije odgovoran i u kojima su za sve dobro svi zaslužni, podno stijena Kantride su stvar prošlosti.

Neslužbeno, rješava se ovih dana i kadrovska križaljka. Valja upotpuniti već davno upražnjeno mjesto direktora, ali i što je još važnije odabrati novog sportskog direktora čija će glavna  zadaća biti osmisliti i provesti u djelo dugoročnu klupsku sportsku strategiju. Licitiranja s imenima, toliko uobičajenog u ovakvim situacijama, nema. O imenima više ne odlučuju brojni dušebrižnici i mudri savjetnici sa strane. Odluke su na ulagačima.

S obzirom da klub treba u svakom pogledu izvući iz blata ne treba sumnjati da će u moru povučenih poteza u kratkom vremenskom roku, biti i onih pogrešnih. Manje važno. Važno je da kao i bezbroj puta do sada promjene ne budu kozmetičke nego korjenite i strukturne.

Za to vrijeme trenera bijele momčadi Ivu Ištuka muče brojne ozljede i neizvjesnost oko odigravanja varaždinskog susreta. Tko ne bi volio osvojiti  tri boda za koja se ne mora oznojiti? Da se ne lažemo. A s druge strane ovo nije dobro za naš ligaški nogomet i kao sportašu mi nije drago čuti takve vijesti. Ako se ta utakmica ne bude igrala, odigrat ćemo u subotu na Kantridi prijateljski ogled protiv Sarajeva. Najviše me u cijeloj priči muči što mi moramo bez obzira na sve putovati u Varaždin. Oni mogu uplatiti dug ili se nagoditi s vjerovnicima i sat prije početka, kazivao je Ištuk.

U Varaždinu, ili dan kasnije na Kantridi, Ištuk neće moći računati na Iliju Sivonjića koji će zbog rupture butnog mišića pauzirati 20-tak dana. Za nastup su zbog lakših ozljeda i bolesti upitni i Živulić, Čulina te Čehić.

Izvor: Radio Rijeka

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)