Ekskluzivni intervju za Forza Fiume: Admir Hasančić – prošlo je 10 godina od najveće kraÄ‘e u hrvatskom nogometu

Cijenjeni posjetitelji portala Forza Fiume, čast nam je predstaviti Vam jednu najvećih legendi HNK „Rijeke“ od kada se igra HNL, intervju s „bosanskim dasom, Admirom Hasom“… kako su mu znali tepati spikeri…naravno riječ je o Admiru Hasančiću.

Haso, pratiš li HNL, odnosno Rijeku ?
Mogu reći da pratim Vašu ligu, a ove godine i više nego inače. Evo upravo sam (op.a. petak) stigao kako bi sutra pogledao utakmicu Rijeke. Pratim inače putem televizije. Stalno sam u toku.

Tvoje mišljenje o igri Rijeke ?
„Rijeka“ igra na toplo-hladno. Odigra dobro, pa onda loše. Doma se slavi, vani tuguje. Nije baš kako bi trebalo biti, ali nadajmo se da će sutra biti početak nekog novog pozitivnog niza. „Rijeka“ mora biti pri vrhu, dakle mora se boriti za Europu i nadam se da će to i izboriti.

Zašto Rijeka ove godine igra na refule, toplo-hladno?
Ne znam ni sam koji su pravi razlozi, ne ulazim u to. Možda ipak razlog leži u kvaliteti, možda ove godine nema dovoljno kvalitete. Slaven i Šibenik nisu tako daleko, ako počnu bolje igrati sve je otvoreno.

Kako je u prvenstvu BiH?
Ma HNL je puno kvalitetnije prvenstvo. Kod nas u Bosni i Hercegovini imamo tri – četiri kvalitetnije ekipe, a ostali se bore za opstanak. Još dole nije sve dobro posloženo i trebati će još vremena da bude bolje. Treba ligu smanjiti na 12 klubova, a ne imati ovu od 16 klubova. Mislim da je za države kao što su naše liga 12 najbolja. Ako je više klubova lošija je kvaliteta jer se sve razvodni i nije to više to. Najbolji primjer je da u BiH reprezentaciji nema niti jednog igrača iz naše lige. To dovoljno govori.

Tvoj komentar oduševljenja oko BiH reprezentacije?
Mislim da je glavni razlog Ćiro Blažević koji je svojim dolaskom i pozitivnom atmosferom koju je donio glavni krivac svega ovog dobrog što se oko BiH reprezentacije događa. Sjećam se da je tako bilo i kada je došao u Rijeku kada sam ja igrao. Njegov je dolazak sve promijenio. Sve je bilo drukčije, sve je živnulo. On jednostavno ima nešto u sebi. On je napravio da bude on na prvom mjestu, a iza njega igrači. Do sada su na prvom mjestu bili igrači, pa tek onda izbornik, a to nije dobro funkcioniralo.

U BiH ima dosta zanimljivih igrača. Jedan od njih je i Tarik Cerić koji je na tvoju preporuku došao u Rijeku, zar ne ?
Je istina. Rijeci je trebao jedan stoper i kada su me zvali da li nekoga znam Tarik je bio taj koji je kvalitetan, a tada je imao i slobodne papire pa sam ga preporučio Rijeci i drago mi je da se pokazao dobrim izborom. Ipak je dao četiri odlučujuća gola, a klub je taj koji će odlučiti da li je zadovoljio ili će otići s Kantride.

Dugo vremena si igrao u Hrvatskoj i ne samo u Rijeci, ali najdraži trenuci u karijeri?
Ma to je sigurno kada smo bili prvaci. Službeno sam bio prvak s Zagrebom, ali to nije bilo to. Ono što sam doživio te sezone i ono na Korzu ću pamtiti cijeli život. Navijači su me ovdje uvijek voljeli i uvijek mi je bilo lijepo u Rijeci i rado se vratim.

Deset je godina prošlo od one proklete utakmice s Osijekom…
Da, teško mi je kada se toga prisjetim. Onaj prokleti poništeni gol ostati će mi zauvijek u sjećanju. Žalosno, ali tako je to. Čuo sam od mojih bivših suigrača da će možda doći do jedne humanitarne utakmice nas igrača iz te generacije 98/99 i to mi je bilo jako drago čuti. Ako to zaista bude, vrlo ću se rado odazvati jer me tako puno lijepih uspomena veže za ovaj klub i grad.

Da li te možda možemo očekivati u skoroj budućnosti možda u na nekom mjestu u klubu, možda kao sportski direktor?
(smijeh) Pa prvo bi se trebao preseliti, pa sa sobom dovesti ženu, djecu… To nije nemoguće… Zašto ne, evo baš i tražim u Rijeci jedan stan. Vidjeti ćemo, vrijeme će pokazati. Do tada pozdrav svim navijačima Rijeke i želim svima puno sreće i uspjeha.

Forza Fiume
Rijeka, 17. travanj, 2009.

Razgovarao: Vanja Smokvina
Photo: Tomislav Lesinger

You may also like...