Mišković: Prvo moramo srediti klub, tek onda možemo o ambicijama i rezultatima

Damir MiÅ¡ković već jučer je nastupao kao budući predsjednik HNK »Rijeke«. Odlučno, ali umjereno. StiÅ¡avao je euforiju koja se razlila Rijekom od Kantride do Korza…

– Kao što sam rekao bitno je da stabiliziramo klub, a to neće doći preko noći. Trebat će vremena. Mi se nadamo da će u naredna tri mjeseca svi dugovi prema igračima, odnosno radnicima HNK »Rijeke« biti podmireni. To je sigurno. Dakle, do kraja godine bit će isplaćeno svih tri milijuna eura dugova! – objašnjavao je Mišković. – Naš cilj je u narednih godinu dana povećati školu nogometa sa 220 na barem 400 mladih igrača.

Mišković: Prvo moramo srediti klub, tek onda možemo o ambicijama i rezultatima

Ne samo zato da bismo proizvodili više igrača, nego da bismo djecu privukli na teren i pokušali usaditi radne navike. Nisam ni ja postao prvoligaški vratar pa sam zahvaljujući radnim navikama uspio u poslu. I ta djeca će jednoga dana biti bolja zahvaljujući sportu – objašnjavao je Mišković, pohvalio gradonačelnika i grad na novim bazenima, dvoranama, te naglasio da je ovo primjer kako se mogu privući strani investitori.

– Na meni i Komenu je težak posao, ali do sada niti u jednom poslu nismo neuspjeli. Možda nećemo biti kao »Primorje EB«, da igramo ajmo reći europski Final four, ali za početak bi bilo dovoljno da budemo među prve tri, četiri momčadi u Hrvatskoj.

Kada bi se »Rijeka« mogla uključiti u borbu za naslov?

– Jedna stvar je voditi klub, a druga stvar je struka. Ako si hoćemo zamazati oči onda možemo reći bit ćemo sutra prvaci Hrvatske, ali to je nerealno. Vidjet ćemo gdje ćemo biti u hrvatskom nogometu za šest mjeseci ili godinu dana. Poslije toga možemo govoriti o većim ambicijama. Sada bih ostao na stabilizaciji kluba.

Piše: Ivan Volarić, Novi List

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)