60. Kvarnerska rivijera

U ponedjeljak na nogometnim terenima diljem Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije počinje 60. izdanje međunarodnog omladinskog nogometnog turnira Kvarnerska rivijera. I ove je godine jedan od najstarijih nogometnih turnira ove vrste u Europi okupio osam domaćih  i sedam stranih momčadi te jednu reprezentaciju.
Konkurencija je respektabilna. Uz već stalne sudionike poput Hajduka ili Dinama, ove godine imamo tri kluba koji po prvi put sudjeluju. To je naš klub prijatelj i partner Spezia Calcio, kanadski Mississagua Eagles i mađarski Puskas Academy. Po prvi put se kao organizatori pojavljuju NK Croatia iz Ličkog Osika i NK Novigrad. Skupina A kojoj je domaćin Lički Osik svoje će susrete igrati u nekoliko ličkih mjesta što je dobro za popularizaciju nogometa.  Raspored igranja već je svima dobro poznat. Natjecanja po skupinama počinju u ponedjeljak, četvrtfinala su na rasporedu u petak, u subotu su polufinala, a susret za treće mjesto i finale igraju se u nedjelju ovdje na Kantidi, izvijesti je predsjednik organizacijskog odbora turnira Robert Komen.

60. Kvarnerska rivijera

Domaćin turnira svoje će utakmice skupine B igrati na Krimeji. Nakon dvije godine izbivanja domaćinstva se ponovno prihvatio Orijent.

Zbog financijske zahtjevnosti morali smo u rasporedu napraviti neke preinake. Tako će se susreti drugoga kola u našoj skupini, u utorak, igrati u Ravnoj gori gdje su smještene momčadi Spezie i Vitessea. Drago mi je da smo se i mi ponovo uključili u organizaciju, ipak je tu riječ o jednom od najuglednijih turnira u Europi, rekao je voditelj omladinskog pogona riječkog trećeligaša Davor Dželalija.

Puno se očekuje, kao i svake godine od domaćina koji je posljednje tri godine osvajao prvo mjesto.

Juniorski pogon našega kluba ove je godine napravio povijesni uspjeh. U prvoj su momčadi Datković, Miloš, Močinić, a Sluga je otišao u Juventus. U tijeku su kvalifikacije mlade reprezentacije pa na njih ne možemo računati. Ali nastupit će Živulić, još jedan član prve momčadi, Mance te naš bivši junior, danas član Pomorca Damiš. Mi u klubu Kvarnersku doživljavamo kao neku vrstu mature tako da igrači jedva čekaju početak. Što se protivnika tiče, Orijent poznajemo i to će opet biti gradski derbi, a o Speziji i Vitesseu ne znamo puno, rekao je trener juniorske momčadi HNK Rijeke Boris Pučić.

Gost turnira ove će godine biti momčad Football Academy Abuja iz Nigerije. U 20-tak dana koliko će boraviti na Kvarneru odigrat će devet prijateljskih ogleda. Prvi već sutra u Kostreni protiv seniorske momčadi Pomorca. Početak je u 17.30.

Izvor: Radio Rijeka

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)