Ištuk: To je samo psihološki rat, igrat će se

Odigravanje sutrašnjeg dvoboja 19. kola 1. HNL između Varaždina i Rijeke još je uvijek pod znakom pitanja. Zbog dugovanja prema trojici igrača Pavličiću, Prahiću i Drevenu koji imaju pravosnažne odluke arbitraže HNS-a, domaćini su pod suspenzijom.

Nije tu riječ o tri igrača nego o njih šest ili sedam i NK Čakovcu. Taj dug je veći nego ga u Varaždinu prikazuju iako je glavno pitanje što su čekali protekla tri mjeseca. Da bi se utakmica odigrala domaćini moraju dokaz o uplati pokazati delegatu. Kako znamo da nemaju novaca jedini su im izlaz nagodbe s vjerovnicima. Delegat ne odlučuje kad su nagodbe u pitanju već ih moraju poslati Disciplinskoj komisiji HNS-a koja, kada utvrdi pravovaljanost mora donjeti novu odluku o odgodi suspenzije. Ja u ovom trenutku ne znam do kada će ih u HNS-u sutra čekati. Karlovac će primjerice tijekom današnjeg dana priložiti nagodbe, a Šibenčani su se najavili za sutra ujutro. Pokrenu li stečaj sutra neće moći igrati jer u tom slučaju moraju čekati rješenje Županijskog ureda za udruge, a mora se imenovati i stečajni upravitelj. Čini mi se da će biti neizvjesno do samoga kraja, objasnio je moguće scenarije povjerenik za natjecanje u 1. HNL Josip Brezni.

Ištuk: To je samo psihološki rat, igrat će se

Sve to ne zabrinjava previše trenera bijelih Ivu Ištuka. Ja mislim da će se igrati. Riječ je tu o psihološkoj borbi između igrača i kluba. Mi se spremamo i ne obraćamo pažnju na ta događanja. Idemo na put dan ranije i psihološki spremamo ekipu kao da se utakmica igra. Ne treba se tim stvarima baviti, to su njihovi problemi. Idemo u Varaždin igrati utakmicu i završena priča, rekao je Ištuk.

Vremenski problemi te brojne viroze poremetile su plan priprema bijele momčadi za proljetni nastavak. Posljednji prijateljski susret s Olimpijom pokazao je napredak u igri.

Nismo baš sto posto spremni, ali je baš ta utakmica s Olimpijom pokazala da smo dovoljno spremni da u Varaždinu uzmemo tri boda. Dodatni su motiv i ova posljednja pozitivna događanja u klubu. Nećemo biti kompletni. Zbog ozljeda neće biti Sivonjića, Čuline, Močinića i Stepčića. Varaždinci su promijenili kompletnu ekipu. Prošli tjedan u pripremnom ogledu protiv Lučkog nije igrao njihov najbolji i igrač, Davor Vugrinec. Protiv nas će vjerojatno igrati i tu prijeti sva opasnost. Ostatak ekipe, realno gledano, sastavljen je od igrača ispod nivoa kvalitete prve lige. Znaju oni to i sami. Sve ovisi o nama, apsolutni smo favoriti. Jedino nam manje probleme može pričinjavati teren koji odgovora lošijoj momčadi, završio je Ištuk.

Ne ispadne li na kraju put u Varaždin samo običan izlet, na teren će istrčati u formaciji 4-3-3 slijedeća jedanaestorica: LisjakŠvrljuga, Datković, Čagalj, Tadejević -  Salčinović, Kreilach, TomićMiloš, Mance i Palibrk.

Susret bi trebao početi u 17 sati, sudačku četvorku predvodit će Dalibor Mlakar iz Zagreba, a tijek događanja u Varaždinu možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Izvor: Radio Rijeka

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)