HNL pred raspadom

Susret 19. kola 1. HNL između Varaždina i Rijeke nije odigran. Varažadinci su danas poslijepodne pokušali uhvatiti posljednju slamku spasa. Uložili su žalbu Disciplinskoj komisiji HNS-a na suspenziju zbog neisplate dugova šestorici igrača i NK Čakovcu. Ta im je žalba odbijena i kako dugove do početka susreta nisu mogli isplatiti, utakmica nije odigrana.

Sve je to loša slika i poruka. Ali propisi su takvi kakvi jesu. Suspenzija je na snazi, a s obzirom da do početka susreta domaćin nije uklonio sve razloge suspenzije temeljem članka 33. propozicija natjecanja 1. HNL, mi smo tu gdje jesmo. Napravili smo sve predradnje kao da će se utakmica igrati, održan je sastanak s predstavnicima klubova, sucima, napravili smo i zapisnik. To je naša obveza prema propisima i propozicijama natjecanja, rekao je delegat utakmice Josip Neferović koji se s ovakvom situacijom već jednom susreo. Bio je delegat i na nikad odigranom susretu između Rijeke i Karlovca na Kantridi prošle jeseni.

1.HNL

Nogometaši su Rijeke i stručni stožer na varaždinski stadion došli sat i pol prije zakazanog početka. Uz travnjak su čekali ishod događanja u klupskim prostorijama. Razočarano je sve promatrao trener bijelih Ivo Ištuk.

Nije ovo dobro za naš nogomet, nije dobro da jedan klub svijetle tradicije kao što je Varteks propada, a nije dobro ni za nas jer su dva kola već odgođena, a nedostaje nam utakmica. Idemo sada na Kantridu odraditi trening, trenirat ćemo i sutra ujutro, a onda sa Sarajevom odigrati prijateljski ogled u utorak. Ta tri boda su manje bitna, nitko ih na kraju neće dobiti ili izgubiti. Najviše nam nedostaje tih 90 minuta koje nismo odigrali. Vrijeme je da se stanje u hrvatskom nogometu dovede u red. Da vidimo je li ovo realno ili smo sve ove godine živjeli u oblacima, rekao je Ištuk.

Da nije žalosno bilo bi smiješno. Propozicije natjecanja  su najblaže rečeno u neskladu s vremenom u kojem živimo. U općoj besparici na Kantridi su potrošili novac za putovanje i dvodnevni boravak u Varaždinu zbog male mogućnosti da će se susret na kraju odigrati, a koju dozvoljava propis natjecanja. Iako je i 24 sata ranije bilo jasno da domaćini uvjete za odigravanje ne mogu ispuniti. Da su odgovorni u našem nogometu danas bili u Varaždinu i vidjeli otužno prazan gradski stadion, prošetali po praznim klupskim prostorijama, uvidjeli bi da su hitni i  radikalni zahvati na kancerogenom raspadajućem tkivu hrvatskog ligaškog nogometa nužni.

Piše: KV, Radio Rijeka

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)