Istra 1961 – Rijeka 1:0

Susjedski derbi odigran pred 3500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pripao je Istri 1961, a sva tri boda domaćinima je u 86. minuti donio 20-godišnji veznjak Luka Hadžić. Rijeka je uputila osam udaraca prema golu Istre 1961, od kojih nijedan nije išao u okvir Antonija Ježine, koji shodno tomu, može biti jedini neocijenjen igrač na utakmici. S druge strane, dva od sedam udaraca domaćina završila su u okrivu Manceovih vrata, a prekrasan udarac Hadžića od grede se odbio u gol.

U utakmici koja nije obilovala velikim prilikama već greškama igrača, zadovoljniji će biti navijači domaće momčadi, koja je s osvojena tri boda i matematički osigurala ostanak u MaxTV Prvoj ligi. Rijeka je, s druge strane, trebala u Puli odigrati hrabru, borbenu i napadačku utakmicu, barem su takve bile najave. Igra na bod, koji im ne bi donio mnogo, obično nije karakteristika momčadi koja se bori za Europu, a sada su šanse za izlazak u Europsku ligu još manje budući da Rijeka ostaje četvrta sa 50 osvojenih bodova, dok konkurenti, svi s utakmicom manje, imaju 58 (Lokomotiva), 51 (Split) te 48 (Hajduk).

Utakmicu možete komentirati na našem forumu, a ocjenu večerašnjim glavnim akterima možete dati na ovom linku. U sljedećem kolu, koje se igra od 17. do 19. svibnja, Rijeka će ugostiti devetoplasirani Zadar.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)