Veljko Karabaić: Ugovor predviđa i ulaganje u stadion na Kantridi

Veljko Karabaić, pročelnik Odjela za sport grada Rijeke, na jučerašnjem sastanku sudjelovao je u trostrukoj ulozi: prvoga profesionalca u gradu zaduženog za sportska pitanja, aktualnog dopredsjednika kluba i vjerojatno budućeg dopredsjednika kluba. Karabaić će navodno ostati u predsjedništvu kluba gdje će zastupati i braniti interese Grada.

– Gro posla odradili smo još u četvrtak, cijeli dan smo radili na ugovoru i moram reći da je postojala velika kooperativnost s druge strane tako da smo se bez problema dogovorili i potpisali sporazum – govorio je Karabaić.

Veljko Karabaić: Ugovor predviđa i ulaganje u stadion na Kantridi

»Rijeka« će uskoro postati prvi riječki sportski klub u većinskom vlasništvu privatne tvrtke?

– Ne samo prvi klub u privatnim rukama, nego i prvi riječki klub sređen u smislu dugoročnog financiranja. Normalno je da su u cijeloj državi problemi oko financiranja sporta, pa tako i u »Rijeci«. Ovo će biti ogledni primjer kako rješavati te probleme. Preoblikovanje koje nas čeka bez inozemnog ulagača je priča koje nema kraja.

Grad ostaje u klubu prisutan s kontrolnim paketom dionica, zadržat će sukladno potpisanom sporazumu najmanje 25 posto dionica?

– Grad ostaje u klubu. Mi smo u ugovoru napisali s 30 posto dionica. Išli bismo možda i do 25 posto, ali nikako ispod toga. U ugovoru piše 70 posto investitoru, 30 posto dionica Gradu Rijeci.

Čini se da su završni pregovori prošli dosta glatko. Je li bilo nekih primjedbi?

– Sitnih primjedbi. Primjerice, u ugovoru je pisalo da će buduće Predsjedništvo imati tri člana, a mi smo omogućili da može imati i alternativu, dakle da Predsjedništvo može imati i pet članova. To su neke primjedbe koje su s druge strane apsolutno prihvaćene.

Je li bilo govora o ulaganju u stadionsku infrastrukturu?

– U ugovoru smo i to predvidjeli. Dakle, ako investitor u klub ima želju investirati i u stadion, u ugovoru piše da to može učiniti uz naravno prethodni dogovor s Gradom. Nema razloga da takve prijedloge ne prihvatimo – zaključio je Karabaić.

Izvor: Novi List

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)